X

Inventatorul danez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă, vrea să scape mai repede de puşcărie

Inventatorul danez acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall pe submarinul lui artizanal, Peter Madsen, condamnat în aprilie la închisoare pe viaţă, a solicitat o pedeapsă mai scurtă, au anunţat luni autorităţile daneze, transmite dpa, potrivit agerpres.

Parchetul din Copenhaga a scris pe Twitter că Madsen (47 de ani) a acceptat condamnarea pentru crimă, dar încearcă să obţină o durată mai scurtă a detenţiei la următoarea audiere din cadrul procedurii de apel.

Citeşte şi: Cutremur într-o mină din Polonia. Doi oameni au murit, alţi trei sunt dispăruţi

Kim Wall, o cunoscută jurnalistă suedeză, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Dispariţia jurnalistei a fost raportată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a anunţat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Citeşte şi: Aleasa lui Trump ar fi vrut să renunţe la conducerea CIA

Madsen declarase iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Ulterior, Peter Madsen a recunoscut că a dezmembrat cadavrul lui Kim Wall şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză.

În Danemarca, un condamnat la închisoare pe viaţă poate solicita eliberarea condiţionată după ce efectuează 12 ani din pedeapsă. 

Tags: CopenhagadanemarcainventatorKim WallNautilusPeter Madsensubmarin
Categorii: Diaspora