Inventatorul danez, deja închis pe viaţă, a primit o nouă condamnare

Publicat:

Inventatorul danez acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall pe submarinul lui artizanal, Peter Madsen, a fost condamnat marţi pentru ameninţarea gardienilor în timpul unei tentative de evadare din penitenciarul unde este închis pe viaţă, transmite dpa, potrivit agerpres.

Madsen (50 de ani) a primit o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare pentru rolul său în evenimentele din 20 octombrie anul trecut, când l-a luat ostatic pe psihologul închisorii şi i-a ameninţat pe mai mulţi membri ai personalului de pază.


Citeşte şi: OMS avertizează împotriva unui exces de pesimism cu privire la vaccinul AstraZeneca

El a fost capturat la aproximativ cinci minute după ce încercase să fugă din penitenciarul situat în vestul oraşului Copenhaga, având asupra sa ceva ce părea o centură cu explozibil.

Peter Madsen a început conceperea planului de evadare în martie 2019, pe fondul temerilor sale că se vor înrăutăţi condiţiile de detenţie pentru condamnaţii la închisoare pe viaţă.

Kim Wall, o cunoscută jurnalistă suedeză, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Dispariţia jurnalistei a fost raportată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a anunţat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Citeşte şi: Consiliul Drepturilor Omului se reuneşte pentru criza din Myanmar

Madsen declarase iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Ulterior, el a recunoscut că a dezmembrat cadavrul lui Kim Wall şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză.

În Danemarca, condamnaţii la închisoare pe viaţă sunt eliberaţi în general după 16-17 ani, dar pot solicita eliberarea condiţionată după ce efectuează 12 ani din pedeapsă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume O pană informatică paraliza vineri numeroase întreprinderi în întreaga lume, iar gigantul american al...

Jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare în Rusia

Jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare în Rusia Un tribunal rus l-a condamnat vineri pe jurnalistul american Evan Gershkovich de la...

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani Liderul vechi al Vietnamului, Nguyen Phu Trong, a murit, vineri, 19 iulie 2024, „după...

Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme

Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme O curte federală de apel a decis că o lege din Minnesota care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.