X

Investigaţia care o viza pe sora mai mare a lui Trump se încheie odată cu regtragerea ei din activitate

Sora mai mare a preşedintelui american Donald Trump, judecătoarea Maryanne Trump Barry, s-a retras din activitate, oprind astfel o investigaţie judiciară care urma să stabilească dacă ea a încălcat regulile conduitei judiciare prin evaziune fiscală, conform unor documente din tribunal care nu au fost făcute publice încă, scrie CNN, scrie news.ro .

New York Times a informat prima oară privind retragerea lui Barry, susţinând că ea şi-a depus documentele de pensionare în februarie, la 10 zile după ce oficialii au informat că această investigaţie primeşte „întreaga atenţie” a consiliului privind conduita judiciară.

Citește și : Fost consilier juridic în Administrația Obama, inculpat pe fondul anchetei ruse

Însă pentru că Barry s-a pensionat, investigaţia a fost oprită automat.

Investigaţia a fost demarată în urma unui articol din New York Times din 2018 care susţinea că familia Trump a participat la evaziune fiscală pentru a mări moştenirile lui Donald Trump şi a surorii sale.

Avocatul lui Trump, Charles Harder, a declarat că articolul din Times este fals. „Nu a existat nicio evaziune fiscală. Informaţiile pe care îşi bazează articolul sunt extrem de incorecte”, a afirmat el într-un comunicat.

În SUA, după ce un judecător se retrage, sau în cazul lui Brett Kavanaugh, este numit în Curtea Supremă, autorităţile judiciare consideră că nu mai au jurisdicţia necesară pentru a-şi continua investigaţia, o practică criticată pentru că ar putea proteja judecătorii acuzaţi de conduită ilegală.

Citește și : May: Arestul lui Assange demonstrează că nimeni nu e mai presus de lege

Tags: Charles HarderCurtea SupremăDonald TrumpMaryanne Trump BarryNew York Times
Categorii: Știrile zilei