X

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

„Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei, al Republicii Moldova și al tuturor partenerilor vulnerabili din regiunea Mării Negre”. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 248-a aniversări a Zilei Independenței.

Potrivit liderului de la Cotroceni, în acest sens, forțele occidentale contribue la întărirea securității regionale și transatlantice, precum și la întărirea securității României, potrivit deschide.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei, al Republicii Moldova și al tuturor partenerilor vulnerabili din regiunea Mării Negre. Astfel contribuim la întărirea securității regionale și transatlantice, precum și la întărirea securității României”, a declarat el în cadrul evenimentului.

Președintele României a mai menționat că este convins că la summitul NATO care va avea loc săptămâna viitoare în SUA, membrii Alianței vor lua decizii importante pentru securitatea colectivă.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Tags: IohannisMoldovaSUA
Externe