Iohannis rămâne pe dinafară: I s-a închis și ultima ‘portiță’

Publicat:

Iohannis rămâne pe dinafară: I s-a închis și ultima ‘portiță’

Președintele Klaus Iohannis a încercat, pe final de mandat, să-și asigure un post la cel mai înalt nivel, dar toate ușile i s-au închis în față. Klaus Iohannis a ”râvnit”, în primă fază, la una dintre 4 funcții de execuție din cadrul Uniunii Europene, dar i s-a transmis că nu se poate.

Într-un mod destul de bizar, fără a avea susținerea marilor puteri, Klaus Iohannis a încercat să devină secretar general al NATO. Candidatura sa a ridicat semne de întrebare, dar la scurt timp s-au lămurit lucrurile, iar marile puteri i-au dat girul olandezului Mark Rutte, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

S-a închis și ultima portiță pentru Europa

S-a vorbit despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să devină noul comisar european al României, vizând nou înființatul portofoliu al Apărării.

În mod real, nici nu se pune problema ca Iohannis să devină comisar european din partea României.

Premierul Marcel Ciolacu, cel care face nominalizarea, a exclus varianta Klaus Iohannis:

„Nu am avut niciodată o discuție pentru comisar european cu președintele. Nu cred că aș fi dispus să-l numesc comisar european. Haideţi să vedem portofoliul exact pe care o să-l negociem. E o procedură nu tocmai simplă. A cerut doamna Ursula şi bărbat şi femeie.”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, varianta a fost exclusă din start inclusiv de către liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu se pune problema ca preşedintele Klaus Iohannis să ocupe o funcţie de comisar european.

”În primul rând, că nu se pune problema ca preşedintele Klaus Iohannis să ocupe o funcţie de comisar european. În al doilea rând, aici nu este vorba de disponibilitatea mea ce este vorba de prevederile din atribuţiile care sunt stabilite pentru preşedintele Senatului”, a precizat Ciucă.

Mai rămâne ultimul cartuș

Un scenariu se vehiculează în ultimii ani și îl are în centru pe Klaus Iohannis. În acest scenariu, Klaus Iohannis ar forța să devină premier, după ce își termină mandatul prezidențial.

Actualul lider al PNL a făcut o declarație care lasă deschis orice scenariu. Ciucă a precizat că se va candida în tandem președinte-premier, la alegerile din finalul acestui an.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

”Pentru noi este mai mult decât limpede, cum este şi pentru electorat, că Partidul Naţional Liberal are o opţiune pentru forţele de dreapta, Partidul Naţional Liberal constituie, aş spune, ceea ce asigură în ultimii 30 de ani cea mai consistentă forţă politică de dreapta. Avem în momentul de faţă intenţia pentru candidat, este cât se poate de limpede”, a spus preşedintele PNL, la sediul partidului.

Pentru acest scenariu, mai trebuie ca cei de la PNL să și câștige alegerile prezidențiale, iar ”premierul” Klaus Iohannis să găsească soluția pentru o majoritate. La cum arată sondajele din acest moment, o majoritate nu s-ar putea realiza decât prin negocieri cu PSD.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău au fost eliminate din cupele europene

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău au fost eliminate din cupele europene Milsami Orhei și Zimbru Chișinău au fost eliminate din cupele europene inter-cluburi. Ambele echipe...

Fermierii cer demisia ministrului Agriculturii

Fermierii cer demisia ministrului Agriculturii Membrii Asociației „Forța Fermierilor” cer demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, pentru o declarație politică a acestuia. Mai exact, agricultorii au...

Rusia a redevenit mare jucător în Europa: Principala armă a lui Putin s-a ‘reîncărcat’

Rusia a redevenit mare jucător în Europa: Principala armă a lui Putin s-a 'reîncărcat' Livrările medii zilnice de gaze naturale ale Gazprom către Europa au...

Sulițașul Andrian Mardare, optimist înaintea Jocurilor Olimpice

Sulițașul Andrian Mardare, optimist înaintea Jocurilor Olimpice Odată cu luptătorii, la Paris a plecat și sulițașul Andrian Mardare. Atletul de 29 de ani va participa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.