Ion Ceban anunță că dă în judecată Guvernul și Parlamentul

Publicat:

Ion Ceban anunță că dă în judecată Guvernul și Parlamentul

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că a inițiat procedura de atacare în judecată a Guvernului și Parlamentului privind presiunea financiară pusă pe umerii chișinăuienilor.

Într-o postare pe canalul său de Telegram, edilul Capitalei a acuzat Guvernul și Parlamentul că refuză să aloce sau să compenseze sursele financiare necesare pentru unele servicii din Chișinău, transmite Știri.md.


Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

  În ultimele zile, autoritățile locale din Capitală și cele centrale s-au acuzat reciproc din motiv că bugetul municipiului Chișinău trebuie optimizat în mai multe domenii, precum cel din educație.

Astfel, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, Ion Ceban a spus că autoritățile locale vor trebui să optimizeze mai multe cheltuieli în domeniul educației și al protecției sociale din cauza actualei guvernări.

La scurt timp, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că, în ultimii ani, Ion Ceban a fost un populist ordinar care a făcut lucruri de fațadă, doar ca să câștige al doilea mandat.

Ulterior, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au declarat că Ion Ceban vrea să închidă grupele cu program prelungit din clasele primare, sub așa-zisa „optimizare”.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

În replică, Ion Ceban a cerut Guvernului și conducerii PAS să nu vină cu proteste, ci să ofere finanțare pentru crearea grupelor cu program prelungit pentru toată țara, inclusiv Chișinău.

În acest sens, pe 4 ianuarie, consilierii fracțiunii PAS din CMC, alături de mai mulți părinți, înarmați cu pancarte, au protestat în fața Primăriei Chișinău și au solicitat păstrarea grupelor cu program prelungit pentru elevii din clasele primare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu?

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu? Un studiu recent publicat în jurnalul Environment International a descoperit plumb și arsenic în toate...

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent Se spune că un pahar de vin consumat ocazional...

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult Dormitul prea puțin sau prea mult face ca sistemul nervos să funcționeze defectuos,...

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent Uruguaianul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.