X

Ion Ceban: Dacă considerați că sunt vinovat de ceva, citați-mă. Nu plec nicăieri, mă voi prezenta

Primarul capitalei, Ion Ceban, care a depus actele pentru a lupta pentru un nou mandat la șefia Chișinău, a acuzat duminică, 1 octombrie curent, PAS, partidul care se află la guvernare în Republica Moldova, că ar încerca să-i bage în cârcă două dosare penale, chiar în ajun de campanie.

Adică are informația că, în câteva zile, ar putea să se trezească cu percheziții acasă urmate de reținere.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

Un dosar este pe subiectul Hotelului Național și altul – pe îmbogățire ilicită. „Spre mare regret, guvernarea PAS așa și nu se oprește, este insistentă. Este un dosar repornit la indicația conducerii PAS, un dosar clasat privind Hotelul Național, unde eu nu am avut nicio treabă absolut, dar sunt scoși toți oamenii din această examinare și se încearcă de a mi-l băga pe data de 5 octombrie – cu o zi înainte de începutul campaniei electorale și în ziua în care trebuie să fiu înregistrat în calitate de candidat. Este un dosar fabricat, scos din deget la indicația celor din conducerea PAS”.

„Recent, acum câteva săptămâni, a fost pornit un dosar penal gestionat de un procuror detașat de la Hîncești, pentru că de la Chișinău nimeni nu a vrut să se ocupe de așa ceva, pe îmbogățire ilicită. Foarte mulți oameni din PAS sunt împotrivă, taberele sunt împărțite. Și acest dosar cu mare tam-tam trebuie să ajungă în instanță până la alegeri. Se vrea în adresa familiei mele să fie show-uri cu mascați. Din câte cunosc, CNA și SIS refuză, este implicat acum MAI. Am această informație cel puțin din trei surse”, a continuat Ion Ceban.

În această ordine de idei, edilul s-a adresat autorităților să nu-i vină acasă în „scafandru” și cu mitraliere. „Dacă eventual se întâmplă să mă trezesc cu cosmonauți acasă și mitraliere, vreau să le transmit pe această cale că nu este nevoie. Dacă considerați că sunt vinovat de ceva, citați-mă. Nu plec nicăieri, mă voi prezenta. Vă deschid ușile casei mele, nu trebuie să-mi speriați copiii, așa cum v-ați obișnuit să faceți în multiple cazuri cu aleși locali. Este grav ce se întâmplă cu câteva zile înainte de campanie. PAS este într-o disperare totală, face orice ca să-mi discrediteze imaginea publică, inclusiv a familiei”.

Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

PAS deocamdată nu a comentat public acuzațiile. Atunci când vom avea o reacție, redacția o va publica într-un articol separat, cu acualizarea acestuia.

Tags: chisinauIon CebanPASrepublica moldova
Categorii: PoliticăȘtirile zilei