Ion Ceban, nemulțumit de numărul contracandidaților pentru șefia Primăriei Chișinău

Publicat:

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, suspendat din funcție în perioada campaniei electorale, s-a arătat nemulțumit de faptul că în cursa electorală pentru șefia Primăriei Chișinău s-a înregistrat un număr mare de candidați.

Ceban, care concurează pentru încă un mandat de primar al Capitalei, a declarat că s-au înscris atâția candidați pentru că fiecare „trebuie să rupă câte puțin”.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Mai mult, acesta a spus că s-ar încerca a înfăptui tentative de denigrare la adresa sa și a avertizat, în acest context, că cei care vor lansa minciuni și prostii, inclusiv concurenții săi electorali, vor fi dați în judecată.

În cadrul unei conferințe de presă, Ceban a declarat că în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului s-a înscris un număr impunător de candidați pentru a distrage atenția de la lucrurile cu adevărat importante.

„Ați văzut câți candidați s-au înscris la Primăria muncipiului Chișinău? 29 la număr – oameni care vor să prezinte programe electorale – și 35 de liste de candidați pentru Consiliu. Deci, 29 la număr, vă explic foarte clar de ce. Pentru că fiecare trebuie să rupă câte puțin: cineva – 500 de voturi, cineva – 1.500 de voturi, ca să distragă atenția de la lucrurile cu adevărat importante”, a spus el.

Totodată, Ion Ceban, care candidează pentru încă un mandat de primar al Capitalei din partea partidului său, Mișcarea Alternativa Națională (MAN), susține că s-ar încerca denigrarea sa în această campanie electorală.

Astfel, el a declarat că pe cei care vor lansa falsuri în adresa sa, inclusiv pe concurenții săi electorali, îi va acționa în instanța de judecată.

„Toți cei care îndrugă prostii și vor veni cu acuzații nefondate, vreau să-i atenționez din start că îi vom acționa în judecată. Avem deja multe procese inițiate, pentru că atâtea minciuni spuse laolaltă în această, încă neîncepută, de facto, campanie nu am mai întâlnit anterior de la toate televizoarele. Și vă atenționez, inclusiv concurenții electorali: când veți vorbi prostii și minciuni, veți fi acționați în instanța de judecată, conform tuturor normelor și prevederilor legale în acest sens. Campania vine, se termină, dar să răspundeți pentru minciunile pe care le îndrugați va trebui”, a menționat Ceban.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Pe 5 noiembrie, în R. Moldova vor avea loc alegeri locale generale. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali, printre care 9.972 sătești (comunali), orășenești și 1.086 raionali/municipali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.