X

Ion Ceban promite să rezolve problema traficului din Capitală

Ion Ceban promite să rezolve problema traficului din Capitală

Municipalitatea este responsabilă pe partea de infrastructură. Asta ar însemna drumuri, trotuare, parcări, semafoare, benzi dedicate, transport public, precizează primarul Ion Ceban, care candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională.

„Lucrăm absolut pe toate aceste domenii și intervenim, după priorități. Este foarte important ca, de cealaltă parte, să nu existe blocaje în mod intenționat sau situații create artificial, cum a fost cea pe care am raportat-o vineri în teren, când agenții de circulație mimau fluidizarea traficului rutier”, a declarat Ion Ceban la o conferință de presă, transmite IPN.

Citeşte şi: Pierderea și reafirmarea identității…

Potrivit candidatului, MAN vine cu soluțiile simple, dar și complexe în acest sens. De exemplu, Planul de mobilitate urbană la care se lucrează trebuie să revizuiască absolut toate lucrurile legate de transportul public, trafic, drumuri, străzi, transport alternativ și acest lucru este realizat împreună cu Uniunea Europeană în cadrul proiectului „Move it like Lublin” #moveitlikelublin. Rezultatele proiectului vor fi vizibile deja la sfârșitul acestui an. Astfel că la începutul anului viitor urmează să fie prioritizate lucrurile pe fiecare componentă în particular, a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban promite să rezolve problema traficului din Capitală

La fel, strada Mesager și strada Albișoara, potrivit lui Ion Ceban, trebuie să aibă componenta de a dubla traficul. „O altă componentă este dirijarea traficului rutier de la Centrul de monitorizare a traficului, care își coordonează activitățile cu MAI. ️Benzile dedicate, parcările, la fel sunt componente care ajută la fluidizarea traficului rutier”, mai precizează candidatul MAN.

Ion Ceban a fost ales în funcția de primar general al municipiului Chișinău la alegerile locale din 2019, iar acum candidează pentru un nou mandat de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională, pe care îl conduce. Conform tragerilor la sorți, el urmează să fie cu numărul 16 în buletinul de vot.

Tags: alegerichisinauIon CebanPartidul Mișcarea Alternativa Naționalăuniunea europeana
Categorii: PoliticăSocialȘtirile zilei