Iordachi vorbeşte despre concesionarea Aeroportului de la Chișinău

Publicat:

Iordachi vorbeşte despre concesionarea Aeroportului de la Chișinău

„Noi avem nevoie de investiții în acest Aeroport și o administrare cu experiență ar fi utilă”, a declarat șeful Agenției de Investiții, Ion Iordachi.

Potrivit acestuia, concesionarea aerogării ar fi o alternativă pentru a dezvolta Aeroportul de la Chișinău, transmite realitatea.md.


„Cred că depinde ce companie va reconcesiona Aeroportul. Sunt companii care fac asta de zeci de ani și o fac foarte bine. Vorbim de aeroporturi care cresc. Dar noi am avut alt efect. Noi avem nevoie de investiții în acest Aeroport. O administrare cu experiență ar fi utilă pentru Aeroportul nostru. Ca flux de pasageri, cifrele arată că el este unul economic eficient”, a declarat Ion Iordachi.

Citeşte şi: România are un nou șef de Stat Major – Stiripesurse.md

Despre intenția de concesionare a Aeroportului Chișinău au anunțat în repetate rânduri mai mulți oficiali, însă nu au precizat când s-ar putea întâmpla acest lucru și că sunt analizate mai multe opțiuni.

Aeroportul Chișinău a fost anterior concesionat către Avia Invest, care revenit înapoi în administrarea statului în data de 23 noiembrie 2022, după decizia Curții de Apel Chișinău.

Iordachi vorbeşte despre concesionarea Aeroportului de la Chișinău

Avia Invest, controlată de Ilan Șor, a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru un termen de 49 de ani, iar statul a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare.

Drept răspuns, Avia Invest a dat Moldova în judecată la Curtea de Arbitraj de la Stockholm. Compania a acuzat autoritățile de la Chișinău că o supun presiunilor și cere despăgubiri de 855 de milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.