Iordania acuză Israelul că i-a avariat unul dintre spitalele din Gaza

Publicat:

Iordania acuză Israelul că i-a avariat unul dintre spitalele din Gaza

Armata iordaniană a acuzat miercuri Israelul că a avariat unul dintre spitalele sale militare de campanie în Fâşia Gaza şi a rănit două persoane în timpul bombardamentelor asupra teritoriului palestinian asediat, unde sistemul de sănătate se degradează tot mai mult de la o zi la alta, relatează AFP.

Spitalul, situat în Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, a suferit “importante daune materiale din cauza bombardamentelor israeliene continue în împrejurimile sale” în noaptea de marţi spre miercuri, a transmis armata într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Congresul PPE are loc la București înaintea alegerilor europarlamentare

Bombardamentul a rănit un infirmier la coapsa dreaptă şi la o mână în spitalul iordanian, adăugând că acesta va fi evacuat cu avionul în Iordania.

Un palestinian, internat la secţia de terapie intensivă, a fost “de asemenea rănit de schijele unui obuz şi de un glonţ în timp agresiunii”, precizează comunicatul, citând o sursă militară iordaniană de rang înalt.

“Forţele armate iordaniene consideră Israelul pe deplin responsabil de securitatea personalului spitalicesc”, indică documentul, cerând “puterii ocupante” să nu ia “nicio măsură susceptibilă să împiedice sau să obstrucţioneze personalul medical în exercitarea funcţiilor sale”.

Înainte de război, Iordania dispunea deja de un spital militar de campanie în oraşul Gaza (nord). A înfiinţat un al doilea spital la Khan Younis după izbucnirea actualului conflict.

De la începutul războiului între Israel şi Hamas, declanşat la 7 octombrie, după un atac fără precedent al grupării islamiste palestiniene în comunităţile din sudul Israelului, mai multe spitale au fost afectate.

Citește și: Papa Francisc a refuzat o donaţie substanţială de la o mare companie din domeniul apărării

Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas, a comunicat în decembrie despre pagube la spitalul de campanie iordanian din Khan Younis în urma unui atac israelian.

O lovitură în apropierea celuilalt spital iordanian din Gaza s-a soldat la jumătatea lunii noiembrie cu şapte răniţi în rândul personalului medical.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare Pentru antreprenorul ultrabogat Bassim Haidar, locuirea la...

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere Distins scriitor, om de cultură, apărător al valorilor naționale, în acest...

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte Principalii republicani din Camera Reprezentanţilor i-au cerut lui Joe Biden să demisioneze imediat...

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie Campania electorală a preşedintelui Joe Biden a strâns mai mult şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.