X

Iordania a dejucat mai multe atentate teroriste şi a arestat 17 jihadişti ISIS

Iordania a anunţat luni că a dejucat un plan al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) care includea pregătirea unei serii de atacuri în noiembrie anul trecut asupra unor instalaţii de securitate, mall-uri şi clerici moderaţi, au relatat media de stat, citate de Reuters, potrivit agerpres. 

Conform agenţiei de stat Petra, serviciile de informaţii au arestat 17 membri ai unei celule teroriste şi au confiscat arme şi explozibili pe care gruparea jihadistă intenţiona să le folosească în operaţiune.

Citeşte şi: Peste de 100 de copii ai teroriştilor din ISIS sunt aşteptaţi să se întoarcă în Germania

Autorităţile iordaniene au informat într-un comunicat că celula teroristă a comis o serie de jafuri bancare şi furturi de maşini pentru a se finanţa şi a fabricat explozibili din materiale cumpărate de pe piaţa locală.

Regele Abdullah al Iordaniei, un aliat din Orientul Mijlociu al puterilor occidentale împotriva extremiştilor islamişti şi cel care a protejat tratatul de pace al Iordaniei cu Israelul, s-a numărat printre cei mai vocali lideri din regiune în a atrage atenţia asupra ameninţărilor reprezentante de grupările radicale.

Iordania a participat la campania aeriană condusă de SUA împotriva Statului Islamic în Siria.

Tags: atentat dejucatiordaniaisraelregele Abdullah al IordanieiStat Islamic (SI)SUA
Categorii: Sinteze