X

IRA revendică atacul din Londonderry

O grupare care se autointitulează ‘IRA’ a anunţat că este responsabilă pentru plasarea unei maşini capcană care a explodat în oraşul Londonderry pe 19 ianuarie, potrivit unei declaraţii trimise publicaţiei Derry Journal, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Poliţia nord-irlandeză declarase deja că investigaţia se axează pe gruparea militantă Noua IRA – unul dintre grupurile mici care se opun Acordului din Vinerea Mare, care din 1998 care a pus capăt celor trei decenii de violenţe în Irlanda de Nord.

Citește și: Incident armat în SUA. Patru polițiști au fost împușcați! FOTO/VIDEO

“Îi avertizăm şi pe cei care colaborează cu britanicii că ei trebuie să renunţe imediat deoarece nu vor mai exista avertismente”, se arată în declaraţie.

Doi bărbaţi tineri au fost arestaţi la câteva ore după deflagraţie. Alţi doi – unul de 32, altul de 42 de ani – au fost reţinuţi duminică, mai târziu.

Un reprezentant al poliţiei, Mark Hamilton, spune că nu consideră atacul o escaladare a capacităţilor grupărilor militante, ci o continuare a unei ameninţări care este oficial la nivelul “sever” de zece ani.

Citește și: Ce se întămplă astăzi în parlamentul britanic va atârna greu pe Brexit

Tags: Acordul din Vinerea Mareirlanda de nordLondonderrymasina capcanaNoua IRA
Categorii: Diaspora