Irak: Bilanţul scufundării unui feribot în râul Tigru a urcat la 71 de morți

Publicat:

Cel puțin 71 de persoane, inclusiv femei și copii, au murit în urma scufundării unui feribot în râul Tigru, în apropiere de orașul Mosul din Irak, relatează BBC și Al-Jazeera, scrie Mediafax.

”Cel puțin 40 de persoane au murit în accidentul de joi. Majoritatea victimelor sunt femei și copii care nu știau să înoate”, a declarat șeful agenției de Apărare Civilă din Mosul, Husam Khalil.


Citește și : Mike Pompeo vizitează Zidul Plângerii împreună cu premierul Benjamin Netanyahu

Echipele de salvare lucrează pentru găsirea celor care se aflau la bordul feribotului în apropierea zonei turistice din Mosul.

Imaginile de pe rețelele de socializare online au arătat nava scufundată și oameni plutind în apă.

La bordul feribotului se aflau peste 100 de persoane care sărbătoreau Anul Nou kurd și sosirea primăverii, anunță postul Al-Jazeera.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că 71 de persoane au murit, iar alte 55 au fost salvate, inclusiv 19 copii, în urma accidentului de joi, potrivit Associated Press.

Citește și : Mecanismul consolidat de protecţie civilă UE a intrat în vigoare

Autoritățile au anunțat că feribotul s-a scufundat la nord de orașul Mosul din cauza unei probleme tehnice și în zonă nu se aflau prea multe bărci pentru a ajuta la salvarea oamenilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.