X

Irak : O jihadistă germană beneficiază de comutarea pedepsei capitale în închisoare pe viaţă

O femeie cu cetăţenie germană şi de origine marocană, condamnată la moarte în Irak pentru că s-a alăturat grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a beneficiat de comutarea pedepsei în închisoare pe viaţă, a anunţat marţi Ministerul german al Afacerilor Externe, relatează AFP, conform agerpres.

‘Condamnarea la moarte a unui cetăţean german în Irak a fost comutată în închisoare pe viaţă’, a anunţat ministerul, potrivit unui comunicat, confirmând o informaţie difuzată de cotidianul german Die Welt.

Citește și : Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, neagă în faţa judecătorilor orice genocid

Justiţia irakiană nu a fost disponibilă imediat pentru a confirma aceste informaţii.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, originară din Mannheim (vest) şi identificată de mass-media germane ca fiind Lamia K., a fost condamnată în ianuarie de către Curtea Penală Centrală din Bagdad pentru aderare la SI în Siria şi Irak.

Este pentru prima dată când justiţia irakiană a pronunţat condamnarea la moarte împotriva unei femei din Europa.

Instanţa, însărcinată în special cu cazuri de terorism, a condamnat-o la moarte prin spânzurare pentru ‘sprijin logistic şi ajutor dat organizaţiei teroriste pentru comiterea de crime’, potrivit unui comunicat al instanţei.

‘În timpul interogatoriilor, acuzata a recunoscut că a părăsit Germania pentru a ajunge în Siria şi apoi în Irak pentru a se alătura SI, cu cele două fiice ale sale care s-au căsătorit cu membri ai organizaţiei teroriste’, potrivit surselor citate.

Citește și : Canada : Şoferul furgonetei , pus sub acuzare marţi pentru zece crime cu premeditare în cazul atacului din Toronto

Tags: inchisoare pe viataIraksiriaStatul Islamic
Categorii: Sinteze