Irak: Cel mai ridicat absenteism la primele alegeri legislative după victoria asupra jihadiştilor

Publicat:

Mai puţin de un alegător din doi au mers sâmbătă la urne în Irak, pentru primele alegeri legislative după victoria asupra jihadiştilor, a anunţat comisia electorală, potrivit AFP, scrie agerpres.

Rata participării a atins numai 44,52% din totalul persoanelor înscrise, cel mai ridicat absenteism de la primele alegeri multipartite organizate în ţară, în 2005.


Citește și : Atac cu cuţitul la Paris: Doi morţi, printre care agresorul (surse apropiate anchetei)

Peste jumătate din cei 24,5 milioane de alegători au boicotat aceste alegeri, într-un act de sfidare la adresa clasei politice pe care o acuză constant că este coruptă.

Mulţi alegători au criticat prezenţa în fruntea listelor a aceloraşi figuri în perioadă scursă de la invazia condusă de americani, în 2003, şi prăbuşirea regimului Saddam Hussein.

Pe de altă parte, numeroşi votanţi care s-a prezentat la urne în cursul zilei au subliniat dorinţa lor de “schimbare” şi de a vedea “persoane noi” printre cei 329 de deputaţi ai viitorului parlament.

Nemulţumirea este vizibilă, în comparaţie cu primele alegeri din 2005, când 79% dintre alegători s-au prezentat la secţiile de votare, cu scrutinul din 2010 la care au participat 62,4% sau cel din 2014 când rata participării a fost de 60% .

Citește și : Mariano Rajoy- „Catalonia are nevoie de un guvern acum”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.