X

Irak : Un cetăţean german şi unul francez, condamnați la închisoare pe viață pentru că s-au alăturat ISIS

Un tribunal din Irak a trimis la închisoare pe viaţă un bărbat francez şi o femeie germană pentru că s-au alăturat ISIS, în timpul unui proces în care vor fi judecate sute de persoane care au fost capturate după ce gruparea ISIS a fost înfrântă anul trecut, scrie Reuters, potrivit news.ro .

Cetăţeanul francez Lahcen Ammar Gueboudj şi femeia germană, Nadia Rainer Hermann, susţin că sunt nevinovaţi şi că nu s-au alăturat ISIS.

Citește și : Donald Trump se declară deschis unui nou acord nuclear cu Iranul

În timpul procesului lui Gueboudj, el a declarat că a venit în regiune pentru a-şi recupera fiul care se alăturase ISIS şi care locuia în capitala de facto a grupării, oraşul sirian Raqqa.

„Nu aş fi părăsit Franţa niciodată dacă fiul meu nu ar fi fost în Siria”, a afirmat el.

Hermann şi Gueboudj au declarat pentru Reuters că au vorbit cu staff-ul consulatelor Franţei şi Germania o singură dată de când au fost reţinuţi în 2017. Ei au primit avocaţi din oficiu, însă nu au vorbit cu ei niciodată. Se poate face apel la decizie.

Membrii staff-ului ambasadelor celor două ţări au participat la procesul de luni.

Citește și : Oficiali ruşi vor vizita Washingtonul (Rand Paul)

Hermann a fost condamnată iniţial în ianuarie la un an de închisoare pentru că a intrat în Irak ilegal.

Întrebată de judecător dacă ea crede în ideologia ISIS, Hermann a răspuns negativ. Totuşi, ea a recunoscut anterior că a primit un salariu de 42 de dolari pe lună, lucru care confirmă apartenenţa sa la grupare.

Tags: francezgermaninchisoareIrakisisRaqqa
Categorii: Sinteze