X

Irakul a distrus un centru de comandă al Statului Islamic din Siria

Forţele aeriene irakiene au lansat o lovitură aeriană împotriva unui centru de comandă al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, a anunţat luni televiziunea de stat irakiană citând un comunicat al armatei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Lovitura aeriană, ordonată de premierul irakian Haider al-Abadi, a distrus o clădire folosită ca centru de comandă şi de sprijin logistic, a precizat televiziunea.

Citeşte şi: Preşedintele indonezian cere înăsprirea legii antiterorism

Armata aeriană irakiană a lansat deja mai multe bombardamente împotriva SI în Siria anul trecut, cu aprobarea guvernului sirian şi a coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva Statului Islamic.

Luna trecută, premierul Al-Abadi a afirmat că ‘va lua toate măsurile necesare dacă militanţii SI ameninţă securitatea Irakului’.

Şeful guvernului irakian a declarat victoria finală asupra grupării jihadiste în decembrie anul trecut, însă Statul Islamic mai reprezintă încă o ameninţare în zonele de-a lungul graniţei cu Siria şi a continuat să organizeze ambuscade, asasinate şi atentate în Irak.

Citeşte şi: Cuvântul Londrei ar putea pierde din valoare asupra politicii de securitate şi apărare a UE

Irakul are relaţii bune cu Iranul şi Rusia, principalii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad în războiul civil din Siria, şi se bucură în acelaşi timp de un sprijin puternic din partea coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva Statului Islamic.

Tags: Haider al-AbadiIraksiriaStatul Islamic (SI)
Categorii: Sinteze