Irakul sugerează că ar putea avea un rol mai important în Siria după retragerea trupelor americane

Publicat:

Adel Abdul Madhi, prim-ministrul Irakului, a declarat că oficiali importanţi de securitate irakieni s-au întâlnit cu preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, la Damasc şi a sugerat că Irakul ar putea avea un rol mai important în lupta împotriva ISIS pe fondul retragerii trupelor americane, scrie Reuters, scrie news.ro .

„Această problemă are multe complicaţii”, a declarat Madhi, făcând referire la decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria.


Citește și : Cazul Khashoggi : Imagini difuzate de un post de televiziune turc în care s-ar vedea cum este transportat un cadavru în saci (VIDEO)

„Dacă se vor întâmpla lucruri negative în Siria, ne va afecta. Avem o graniţă de 600 de km cu Siria iar ISIS este acolo”, a adăugat el.

Premierul a declarat că delegaţia din Irak a vizitat Damascu; „pentru a lua iniţiativa, nu doar să gestioneze consecinţele” viitoarei activităţi a ISIS, încurajată de retragerea SUA.

Mahdi a declarat că Irakul doreşte să depăşească angajamentul pe care îl are în prezent în Siria de a lansa raiduri aeriene împotriva ISIS însă nu a oferit detalii.

Citește și : Trump va reevalua situaţia din Siria şi probabil va încetini ritmul retragerii trupelor americane

„Există grupări care operează în Siria iar Irakul este cea mai bună modalitate de a gestiona acest lucru”, a afirmat el, răspunzând la o întrebare referitor la o posibilă implicare sporită a forţelor Irakului în Siria.

Grupările irakiene musulmane şiite susţinute de Iran operează deja pe teritoriul sirian şi coordonează atacuri împotriva militanţilor sunniţi ai ISIS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.