X

Irakul va organiza alegeri legislative anticipate la 6 iunie 2021

Irakul va organiza alegeri legislative anticipate la 6 iunie 2021, a anunţat vineri premierul irakian Moustafa al-Kazimi, o premieră într-o ţară care a fost recent teatrul unei revolte populare fără precedent împotriva sistemului politic şi a liderilor săi, relatează AFP, potrivit agerpres.

La începutul lunii mai, abia numit, Kazimi, s-a angajat să conducă Irakul cu un ”guvern de tranziţie” spre alegeri anticipate după revolta din octombrie care a dus la demisia predecesorului său Adel Abdel Mahdi.

Citește și : Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri

“Data de 6 iunie 2021 a fost stabilită pentru organizarea alegerilor parlamentare”, a declarat Kazimi în cadrul unei alocuţiuni televizate.

Premierul, de asemenea, şef al serviciilor de informaţii, a adăugat că autorităţile ”vor face tot posibilul pentru ca acest scrutin să fie reuşit şi protejat”, într-o ţară în care alegerile au fost afectate uneori de violenţă şi de multe ori de fraudă.

Ultimele alegeri legislative din Irak au avut loc în mai 2018, iar următoarele alegeri ar fi trebuit să aibă loc în mai 2022.

Citește și : Cel puţin un mort şi 35 de răniţi în urma unei coliziuni între un tren şi un vehicul de întreţinere în centrul Portugaliei

Tags: Adel Abdel MahdialegeriIraklegislativeMoustafa al-Kazimirevolta
Categorii: Sinteze