Iran: Un prim deces în noul val de proteste

Publicat:

Ultimele proteste din Iran s-au soldat cu moartea unei persoane, informează agenţia de ştiri Fars, preluată de DPA, potrivit agerpres.

Un protestatar din Karaj, la vest de capitala Teheran, a murit vineri seară după ce a fost împuşcat de cineva dintr-o maşină în mişcare, a precizat agenţia.


Citește și : Afganistan : Peste 150 de militanți ai grupării Stat Islamic pot primi amnistie

Nu există informaţii că autorul atacului ar fi de la poliţie sau alte servicii de securitate. Până acum nu există confirmare oficială a decesului, notează DPA.

Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-şi face auzite nemulţumirile faţă de actuala criză economică din ţară, care a fost exacerbată de sancţiunile americane.

În cursul acestei săptămâni, media de stat a confirmat în premieră protestele, după ce acestea au fost subiect de dezbatere timp de mai multe zile în social media, cu înregistrări video în care păreau să apară sute sau chiar mii de demonstranţi.

Fars relatează că cel puţin 20 de protestatari au fost arestaţi în Karaj şi în zona înconjurătoare.

Într-un incident separat, relatează agenţia de ştiri Tasnim, în jur de 500 de opozanţi ai guvernului au devastat o şcoală coranică din apropiere de Teheran.

Citește și : India : Cinci militanți au fost uciși de forțele de securitate în regiunea Cașmir

Directorul şcolii, Ali Hendiani, a declarat că clericii au reuşit să se baricadeze în interior. Clădirea a fost avariată, dar nimeni nu a fost rănit. Unul dintre atacatori a fost arestat, precizează sursa citată.

Actualul val de proteste este al treilea din acest an, după ce primul s-a înregistrat la începutul anului, iar un altul în luna iunie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.