X

Iranul a doborât o dronă străină deasupra celui mai mare port din ţară

Un site semioficial de la Teheran a relatat vineri că forțele armate din Iran au doborât o dronă neidentificată în zona portului Mahshahr din sudul țării, informează site-ul cotidianului The New York Times, conform mediafax.

Site-ul Iran Front Page nu a clarificat dacă este vorba de o dronă militară sau civilă, iar oficialii iranieni au refuzat să comenteze informațiile.

Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Clubul Tinerilor Jurnaliști, afiliat televiziunii de stat de la Teheran, a transmis că forțele armate iraniene au doborât “un obiect zburător necunoscut”, precizând însă că informațiile nu au fost momentan confirmate de autorități.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

În luna iunie, Iranul a doborât o dronă de supraveghere americană, despre care Gărzile Revoluționare au afirmat că zbura deasupra sudului Iranului. Pe de altă parte, Washingtonul susține că aeronava a fost doborâtă în spațiul aerian internațional, deasupra Strâmtorii Ormuz.

Tags: dronaIranMahshahrportteheran
Categorii: Sinteze