Iranul a sechestrat un alt petrolier în Strâmtoarea Ormuz

Publicat:

Iranul a sechestrat miercuri un petrolier sub pavilion panamez care tranzita prin Strâmtoarea Ormuz, a anunţat marina americană, menţionând că incidentul este al doilea de acest fel în decurs de o săptămână, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Petrolierul Niovi, care se îndrepta din Dubai spre portul Fujairah, în Emiratele Arabe Unite, a fost urmărit de vreo zece ambarcaţiuni ale marinei Gardienilor Revoluţiei (armata ideologică a Republicii islamice), care l-au ‘forţat să-şi schimbe cursul spre apele teritoriale iraniene’, a afirmat într-un comunicat Flota a-5-a americană, ce are baza în Bahrein.


Citeşte şi: Razie cu aproape 300 de arestări într-o anchetă Europol asupra Dark Web – Black News

Agenţia iraniană de presă Tasnim a relatat despre sechestrarea de către marina Gardienilor Revoluţiei a unui ‘petrolier străin în infracţiune în apele Strâmtorii Ormuz’.

‘Nicio altă informaţie nu a fost comunicată deocamdată despre motivele sechestrării’, a adăugat Tasnim.

La 27 aprilie, un petrolier sub pavilion al Insulelor Marshall şi cu destinaţia Statele Unite a fost sechestrat în Golful Oman de către armata iraniană. Potrivit acesteia, petrolierul încercase să fugă după o ‘coliziune’ cu o navă iraniană, pe care s-au înregistrat răniţi.

Firma de securitate maritimă Ambrey consideră că sechestrarea petrolierului The Advantage Sweet s-a făcut ca răspuns la recenta sechestrare prin ordin judecătoresc de către Statele Unite a încărcăturii petroliere de la bordul tancului Suez Rajan, tot sub pavilion al Insulelor Marshall.

Incidentele s-au înmulţit în această zonă maritimă, crucială pentru transportul mondial al petrolului, după ce SUA s-au retras în 2018 din acordul internaţional vizând îngheţarea programului nuclear iranian şi au reimpus sancţiuni Republicii islamice.

Citeşte şi: Sudan: mitul arab al ‘stabilității’ contrarevoluționare a fost spulberat – Black News

Iranul a intimidat sau atacat 15 nave comerciale în ultimii doi ani, a afirmat miercuri marina americană, denunţând acţiuni ‘contrare dreptului internaţional’.

Marina SUA a vorbit de asemenea despre măsuri ‘nejustificate’ şi ‘iresponsabile’ ce constituie o ‘ameninţare pentru securitatea maritimă şi economia mondială’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.