Iranul a trimis în Franţa cutiile negre ale avionului ucrainean doborât în apropiere de Teheran

Publicat:

Iranul a trimis în Franţa cutiile negre ale avionului ucrainean doborât în ianuarie în apropiere de Teheran, a anunţat sâmbătă Mohsen Baharvand, adjunct al ministrului de externe iranian, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Cutiile negre au fost transportate la Paris ieri de către reprezentanţi ai aviaţiei civile şi un judecător, iar operaţiunea de decriptare va începe luni”, a indicat Baharvand.


Citește și : UE negociază cu grupuri farmaceutice contracte pentru potenţiale vaccinuri anti-coronavirus

La 8 ianuarie, un avion Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, care efectua un zbor între Teheran şi Kiev, a fost doborât la scurt timp după decolare de apărarea antiaeriană iraniană. Aceasta era în stare de alertă maximă în aşteptarea unui posibil atac american în urma lansării de către Iran a unor rachete asupra bazelor americane din Irak ca represalii după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani de aviaţia militară americană la Bagdad.

Forţele armate iraniene au recunoscut la 11 ianuarie că au doborât ”din eroare” avionul ucrainean ce efectua zborul PS 752 al companiei Ukraine International Airlines.

Citește și : Un nou record de cazuri de COVID-19 înregistrate în 24 de ore în SUA

Toate cele 176 persoane aflate la bordul avionului ucrainean au decedat, majoritatea fiind cetăţeni iranieni şi canadieni.

La finalul lunii iunie, Biroul de anchete şi analize francez (BEA) a menţionat că Iranul a solicitat în mod oficial asistenţa sa tehnică pentru decriptarea datelor din cutiile negre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.