X

Iranul ameninţă cu o ‘operaţiune specială’ după asasinarea liderului politic al Hamas

Iranul ameninţă cu o ‘operaţiune specială’ după asasinarea liderului politic al Hamas

Iranul a ameninţat miercuri, prin intermediul misiunii sale diplomatice la ONU, că asasinarea liderului politic al grupării Hamas, Ismail Haniyeh, va primi un răspuns care va “face autorul să regrete profund”, transmite agenţia EFE.

Într-un scurt mesaj postat pe platforma X, misiunea diplomatică iraniană afirmă că răspunsul Teheranului faţă de acest asasinat va fi o “operaţiune specială”, despre care nu detaliază, susţinând doar că va fi “mai dură şi cu scopul de a face autorul să regrete profund” asasinatul, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, care se afla la Teheran pentru a participa la ceremonia de învestire a noului preşedinte iranian Masoud Pezeshkian, a fost ucis împreună cu garda sa de corp aparent într-o lovitură aeriană ţintită atribuită Israelului şi executată în timpul nopţii la ora locală 02:00 asupra unei reşedinţe destinate veteranilor iranieni, unde era găzduit în capitala iraniană.

Gardienii Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene, au transmis că ce s-a întâmplat este “în curs de investigare”. Potrivit unor analişti intervievaţi de AFP, acest asasinat comis chiar în inima capitalei Teheran ilustrează amploarea infiltrării reuşite de serviciile secrete israeliene şi de asemenea vulnerabilitatea Iranului, care nu doar că nu a reuşit să contracareze atacul, dar nici măcar nu a detectat imediat cum şi cu ce a fost executat. Agenţia iraniană de presă IRNA a transmis vag că atacul a fost efectuat cu un “proiectil aerian ghidat”.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Conform unei surse citate de Reuters, Consiliul Suprem de Securitate Naţională al Iranului s-a reunit în prezenţa ofiţerilor superiori din Corpul Gardienilor Revoluţiei pentru a discuta strategia de răspuns după acest asasinat.

Tags: hamasIranONU
Externe