Iranul amenință portavioanele americane: ‘Sunteți în raza rachetelor noastre!’

Publicat:

Comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei din Iran, Hossein Salami, a avertizat joi că portavioanele inamicilor nu mai sunt în siguranţă în apropierea ţării sale datorită rachetelor balistice deţinute de Teheran, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Datorită instalării cu succes de rachete balistice pe bărci rapide, portavioanele inamicului nu vor mai fi sigure nicăieri”, a spus generalul, cu referire la portavioanele SUA din Golful Persic.


Citește și: SUA anunță câți militari vor fi păstrați în Siria

Salami a subliniat că în prezent Iranul deţine “rachete ghidate de precizie” în ciuda sancţiunilor internaţionale care, a adăugat el, au stimulat dezvoltarea industriei interne de apărare, potrivit agenţiei semioficiale Mehr.

SUA şi alte state occidentale cer Iranului să-şi limiteze programele de rachete balistice, care au o rază de până la 2.000 de km, dar, pentru Teheran, această chestiune nu este negociabilă.

Iranul îşi fabrică, totodată, şi armele în plan intern deoarece se află sub un embargou internaţional, care ar trebui să se încheie anul viitor.

Între capacităţile dezvoltate de Teheran, Salami a evidenţiat dronele Forţei Aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, Iranul fiind “cea mai mare putere de rachete din regiune”.

“Astăzi, Forţa Aerospaţială a Gardienilor Revoluţiei a dobândit suficientă putere pentru a rupe oasele inamicului dacă acesta face vreo greşeală”, a arătat el.

În iunie, aceeaşi forţă a doborât o dronă americană în Strâmtoarea Hormuz, acuzând că aceasta a încălcat spaţiul aerian iranian în cadrul unei misiuni de spionaj.

Citește și: Tusk: Odată ieșită din UE, Marea Britanie va fi un ‘jucător de mâna a doua’

Săptămâna trecută, armata iraniană a doborât de asemenea o dronă străină, a cărei origine nu a fost dezvăluită, în apropierea unui port de pe coasta Golfului Persic.

Ca urmare a doborârii dronei americane în iunie şi a altor incidente de securitate în Golf, Washingtonul a decis să-şi consolideze desfăşurarea militară în regiune şi a creat o coaliţie pentru a proteja navigaţia în această zonă strategică.

SUA au declarat, în aprilie, Gardienii Revoluţiei din Iran, drept grupare teroristă, fapt la care Iranul a răspuns cu o măsură reciprocă faţă de trupele americane desfăşurate în Orientul Mijlociu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.