X

Iranul anunţă arestarea ‘principalilor autori’ ai atacului cu drone asupra unei instalaţii militare la Isfahan

Autorităţile de la Teheran au anunţat vineri arestarea “principalilor autori” ai atacului cu drone asupra unei instalaţii militare iraniene, atac la care au luat parte, conform Iranului, şi “mercenari israelieni”, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres

Ministerul Informaţiilor iranian şi Gardienii Revoluţiei au efectuat arestările, a transmis într-un comunicat guvernul de la Teheran, fără a preciza cetăţenia celor arestaţi şi nici numărul lor.

Citește și : Zelenski va deschide o conferinţă a miniştrilor sportului privind prezenţa ruşilor la Jocurile Olimpice din 2024

Aceştia ar fi desfăşurat pe 29 ianuarie un atac cu trei drone asupra unei instalaţii militare la Isfahan, oraş unde se află instalaţii nucleare şi centre de producţie de rachete. Iranul a acuzat Israelul că se află în spatele atacului.

Cele două ţări poartă un război acoperit, cu atacuri cibernetice, asasinări misterioase ale cercetătorilor iranieni şi sabotaje asupra navelor, deşi niciuna nu recunoaşte public acţiunile sale.

Israelul consideră Iranul drept principalul său inamic şi atacă de mai mulţi ani poziţiile militare iraniene şi pe cele ale miliţiilor aliate Teheranului în Siria pentru a îngrădi prezenţa militară iraniană în regiune.

Iranul a acuzat Israelul, pe lângă alte ţări, că se află în spatele protestelor ce au urmat decesului unei tinere în arestul poliţiei morale în septembrie, soldate cu circa 500 de morţi în urma confruntărilor între manifestanţi şi forţele de ordine. Cel puţin 16 persoane au fost condamnate la moarte pentru participarea la aceste proteste.

Citește și : O femeie a fost salvată în Turcia după ce a stat peste 100 de ore sub dărâmături

Tags: droneGardienii RevoluţieiIranmercenariteheran
Categorii: Sinteze