X

Iranul anunţă dejucarea unui atac cibernetic israelian

Iranul a afirmat luni că a dejucat o tentativă de atac cibernetic israelian împotriva sistemelor sale de comunicaţii, informează AFP, potrivit agerpres.

“Un regim care are o istorie în utilizarea de arme cibernetice precum Stuxnet a încercat de data aceasta să prejudicieze infrastructuri de comunicaţii din Iran”, a anunţat ministrul iranian însărcinat cu acest domeniu, Mohammad Javad Azari Jahromi, pe contul său de Twitter, cu referire la virusul informatic ce a vizat în 2010 programul nuclear iranian. La acea dată Teheranul a acuzat Israelul că s-a aflat în spatele atacului.

Vezi şi: ALERTĂ la Marsilia. Două clădiri de locuinţe s-au prăbuşit – FOTO/VIDEO

“Datorită vigilenţei echipelor tehnice, ei (atacatorii cibernetici) au plecat cu mâinile goale”, a adăugat ministrul iranian.

Adjunctul lui, Hamid Fattahi, a precizat că echipele tehnice iraniene au interceptat luni dimineaţa numeroase tentative de infiltrare în sistemele de comunicaţii iraniene şi “le-au respins cu fermitate”.

Israelul se consideră o ţintă a Iranului dacă acesta s-ar dota cu arme nucleare, iar premierul israelian Benjamin Netanyahu a dus o campanie viguroasă contra acordului încheiat în 2015 între Iran şi marile puteri asupra programului nuclear iranian, salutând retragerea SUA din acest acord.

Citeşte şi: Iranul SFIDEAZĂ America: ‘Vom continua să vindem petrol!’

Tags: atac ciberneticIranisraelMohammad Javad Azari Jahromi
Categorii: Sinteze