Iranul avertizează cu măsuri simetrice după sancţiunile impuse de UE

Publicat:

Iranul a avertizat miercuri că va adopa măsuri simetrice, după ce Uniunea Europeană a blocat activele Serviciului iranian de informaţii şi a doi agenţi și i-a adăugat pe lista grupărilor teroriste, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Uniunea Europeană a luat această decizie în contextul în care Olanda a acuzat Iranul de asasinarea a doi disidenţi, iar Franţa şi Danemarca au denunţat o serie de comploturi iraniene în Europa.


Citește și : China trebuie să dispună de ‘cel puţin trei portavioane’ pentru a evita o invazie pe teritoriul naţional(expert militar)

Măsurile, deși sunt mai mult simbolice deoarece unul dintre cei doi indivizi se află deja într-o închisoare din Belgia, reprezintă primul moment în care UE impune sancțiuni Iranului de la semnarea acordului nuclear în 2015.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qassemi, a numit acțiunile Uniunii Europene “ilogice” și “surprinzătoare”.

Citește și : Italia: Salvini se împotriveşte deciziei premierului Conte de a primi migranţi

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.