X

Iranul condamnă ‘ferm’ atacul cu cuţitul de la Nisa

Iranul a condamnat “ferm” atacul cu cuţitul care a făcut joi trei morţi într-o biserică din centrul oraşului Nisa, în sud-estul Franţei, relatează AFP, scrie agerpres.

“Condamnăm ferm atacul terorist de astăzi de la Nisa”, a scris pe Twitter ministrul iranian al afacerilor externe, Mohammad Javad Zarif.

Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

“Trebuie să înlocuim acest cerc vicios care se agravează mereu – discursul urii, provocări şi violenţă – cu raţiune şi bun-simţ”, a pledat el.

Trei persoane (două femei şi un bărbat) au fost înjunghiate mortal joi dimineaţă de un tânăr într-o biserică din centrul oraşului Nisa.

“Trebuie să recunoaştem că radicalismul nu face decât să alimenteze şi mai mult radicalismul şi că pacea nu poate fi obţinută cu provocări josnice”, a adăugat el.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a apărat ferm valorile laice şi dreptul de a ridiculiza religia, după uciderea, la 16 octombrie, în apropiere de Paris, a unui profesor francez care a arătat caricaturi cu profetul Mahomed în clasă, la un curs despre libertatea de expresie.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

Declaraţiile sale au declanşat manifestaţii în mai multe ţări majoritar musulmane, precum şi apeluri la boicotarea produselor franceze.

Miercuri, preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat că a-l insulta pe profetul Mahomed încurajează “violenţa şi curgerea de sânge”

Tags: Emmanuel MacronMohammad Javad Zarifnisaparistwitter
Categorii: Sinteze