X

Iranul condamnă ferm decizia SUA de a impune noi sancţiuni împotriva Ministerului Informaţiilor de la Teheran

Iranul a condamnat ferm sâmbătă decizia SUA de a impune noi sancţiuni împotriva Ministerului Informaţiilor de la Teheran, acuzat că ar fi responsabil de un atac cibernetic masiv care a vizat Albania, transmite AFP, potrivit agerpres.

La 7 septembrie, Albania, aliat balcanic al SUA în NATO, a rupt relaţiile cu Iranul, stat pe care l-a acuzat că s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice care au vizat în iulie distrugerea infrastructurilor digitale ale ţării, dar care au eşuat, potrivit autorităţilor de la Tirana.

Citește și :  Regina Elisabeta a ll- a a murit

Ministerul “Afacerilor Externe condamnă ferm decizia Trezoreriei americane de a sancţiona din nou Ministerul Informaţiilor Republicii Islamice Iran”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Nasser Kanani, într-un comunicat. “Susţinerea imediată de către America a acuzaţiilor false ale guvernului albanez (…) arată că cel care a conceput acest scenariu nu este Albania, ci guvernul american”, a adăugat el.

Kanani a reproşat totodată SUA că “şi-au oferit sprijinul deplin unei secte teroriste”, o aluzie la Mujahedinii poporului, mişcare de opoziţie în exil, interzisă în Iran.

Începând din 2013, Albania găzduieşte pe teritoriul său, la cererea SUA şi a ONU, membri ai Mujahedinilor poporului.

“Această organizaţie criminală acţionează ca un instrument al Americii în comiterea de acte teroriste şi de atacuri cibernetice” împotriva Iranului, a mai acuzat Kanani.

Citește și :  Regina Elisabeta a ll- a a murit

Tags: AlbaniaIranNATOsanctiuniSUAteheran
Categorii: Sinteze