Iranul denunţă rezoluţia ‘politică şi neconstructivă’ adoptată de AIEA

Publicat:

Iranul a denunţat joi ca ”politică şi neconstructivă” rezoluţia adoptată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) care critică Teheranul şi îi cere acestuia să ”coopereze” cu AIEA, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Iranul condamnă adoptarea rezoluţiei, prezentată de SUA, Regatul Unit, Franţa şi Germania în cadrul Consiliului guvernatorilor AIEA, care este o acţiune politică, neconstructivă şi incorectă”, afirmă un comunicat al Ministerului de Externe iranian difuzat joi.


Citeşte şi: Un avion militar S-A PRĂBUŞIT în SUA – Black News

Această critică adresată Iranului – prima începând din iunie 2020 – a fost aprobată miercuri de 30 de membri ai Consiliului guvernatorilor AIEA, doar Rusia şi China votând împotrivă.

Rezoluţia adoptată miercuri seară cere Iranului să ”coopereze” cu AIEA, focalizându-se pe dosarul urmelor de uraniu îmbogăţit depistate, conform unui raport publicat la sfârşitul lunii mai de organizaţie, la trei situri nedeclarate din ţară.

Citește și: Joe Biden: Democraţia este ‘un element esenţial’ pentru viitorul continentului american – Black News

Negocierile pentru relansarea acordului internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian au fost suspendate în luna martie, într-un moment în care o înţelegere părea aproape.

Miza negocierilor este revenirea în acord a Washingtonului, care s-a retras în 2018, reinstituind sancţiuni contra Iranului. În replică, Teheranul a încălcat progresiv termenii acordului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

Mihai Isac: Referendumul constituțional, războiul pentru europenitatea R. Moldova

Mihai Isac: Referendumul constituțional, războiul pentru europenitatea R. Moldova Campania furibundă declanșată de mașina de propagandă rusă împotriva cursului european al R. Moldova trădează îngrijorarea...

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația Premierul Dorin Recean a venit cu un anunț...

Igor Grosu, la Taraclia: Unica șansă a țării noastre de a se dezvolta este să facem parte din marea familie europeană

Igor Grosu, la Taraclia: Unica șansă a țării noastre de a se dezvolta este să facem parte din marea familie europeană Președintele Parlamentului, Igor Grosu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.