X

Iranul face apel la eliminarea completă a militanților teroriști din provincia siriană Idlib

Iranul a făcut luni apel la eliminarea completă a militanților teroriști din provincia siriană Idlib, înainte de a discuta cu reprezentanți ai Siriei și Rusiei despre situația din regiune, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Forțele Guvernului sirian plănuiește să desfășoare o ofensivă în regiunea Idlib, controlată de rebelii care luptă împotriva președintelui Bashar al-Assad, care este susținut de Rusia și Iran.

Citește și : Rusia acuză SUA că încearcă să intervină în afacerile sale interne

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a afirmat anterior că Washingtonul percepe orice atac al guvernului sirian în Idlib drept o escaladare a războiului civil din Siria, iar Departamentul de Stat a avertizat că va răspunde oricărui atac chimic coordonat de Damasc.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a efectuat o vizită la Damasc pentru a discuta despre viitorul summit între liderii Iranului, Rusiei și Turciei, pe care Teheranul îl va găzdui pe 7 septembrie pentru a discuta despre situația din Idlib.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului este de câteva sute de mii de morţi.

Citește și : Postul public rus de televiziune a lansat o emisiune săptămânală despre Putin

Tags: bashar al assaddamascIdlibIranMohammad Javad Zarifrebelirusiateroristi
Categorii: Sinteze