Iranul îl ironizează pe Trump pentru declaraţiile făcute în cazul Khashoggi

Publicat:

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif (foto), a ridiculizat miercuri declaraţia preşedintelui Donald Trump care a reafirmat alianţa ‘de neclintit’ a Statelor Unite cu Arabia Saudită, în ciuda uciderii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, relatează AFP, potrivit agerpres.

“În mod bizar, Trump foloseşte primul paragraf al declaraţiei sale ruşinoase privind atrocităţile saudite pentru a acuza Iranul de toate relele pe care şi le poate imagina”, a scris Zarif pe contul său de Twitter.


Citeşte şi: Trump îşi apără fiica în scandalul emailurilor de la Casa Albă: ‘Fake news!’

Declaraţia de marţi a preşedintelui american privind Arabia Saudită a început, într-adevăr, cu o serie de plângeri la adresa Iranului, folosite pentru a-şi justifica sprijinul de neclintit pentru Riad, în ciuda uciderii lui Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul şi a întrebărilor privind o eventuală implicare a prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman.

Iranul, criticat cu regularitate de SUA, este marele rival al Arabiei Saudite în Orientul Mijlociu.

“Poate că tot noi suntem vinovaţi şi de incendiile din California pentru că nu am ajutat la greblarea pădurilor”, a ironizat şeful diplomaţiei iraniene.

El a făcut referire la alte afirmaţii ale lui Donald Trump, despre incendiile devastatoare din California, care au fost ironizate pe reţelele de socializare.

Citeşte şi: Un senator republican îl critică dur pe Trump: ‘A făcut din Casa Albă o agenţie de PR pentru MbS’

Preşedintele american a afirmat astfel că omologul său finlandez i-ar fi spus că finlandezii “petrec mult timp cu curăţarea şi cu alte lucruri (în pădure), aşa că nu au problema” incendiilor. Şeful statului finlandez, Sauli Niinistö, a subliniat totuşi că nu a vorbit despre greblarea pădurilor cu Trump.

Conform mai multor media americane, printre care şi cotidianul Washington Post, al cărui colaborator era jurnalistul saudit, agenţia americană de informaţii CIA nu are dubii privind responsabilitatea prinţului moştenitor.

“Se poate foarte bine ca prinţul moştenitor să fi avut cunoştinţă de acest eveniment tragic – poate că da, poate că nu!”, a spus Trump marţi, adăugând că “SUA intenţionează să rămână un partener de neclintit al Arabiei Saudite”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.