Iranul începe să testeze pe oameni propriul vaccin anti-COVID

Publicat:

Iranul a început testele clinice pe oameni pentru primul său vaccin candidat anti-COVID-19, despre care Teheranul afirmă l-ar putea ajuta să învingă epidemia în pofida sancţiunilor americane care îi afectează capacitatea de a importa vaccinuri, transmite Reuters, preluând presa de stat de marţi, relatează şi agerpres.

Vaccinul iranian este dezvoltat de compania Shifa Pharmed, parte a Setad, un conglomerat de stat controlat de liderul suprem al Iranului. Potrivit Setad, producţia ar putea atinge 12 milioane de doze lunar în termen de şase luni de la finalizarea cu succes a testării.


Citeşte şi: Peste 10 milioane de mexicani au rămas fără curent

Primii voluntari vaccinaţi au fost oficiali ai conglomeratului şi fiica şefului acestuia, într-un demers menit să crească încrederea publicului în vaccin.

‘Mesajul acestui gest este că noi nu ne considerăm separaţi de popor şi ne-am adus mai întâi familia să testeze acest vaccin’, a declarat ministrul sănătăţii, Saeed Namaki, conform postului de stat IRIB.

Iranul a fost ţara din Orientul Mijlociu cea mai lovită de pandemie. Teheranul acuză că sancţiunile financiare reimpuse de administraţia Trump i-au afectat capacitatea de a achiziţiona vaccinuri. Alimentele şi medicamentele sunt exceptate de la sancţiuni, dar băncile sunt descurajate să finanţeze contracte iraniene.

Citeşte şi: MASACRU marca ELN în Columbia! Cinci oameni au fost ucişi, printre care şi un copil de 3 ani

Teheranul a anunţat săptămâna trecută că a primit aprobarea autorităţilor americane pentru a cumpăra vaccinuri de la alianţa COVAX condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Societatea iraniană de Semilună Roşie a comunicat că intenţionează ca, separat de guvern, să importe un vaccin dezvoltat în China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.