Iranul îi îndeamnă pe liderii celor două Corei să-l ţină departe pe Trump de efortul lor de reconciliere

Publicat:

Teheranul i-a îndemnat pe liderii celor două Corei să-l ţină pe preşedintele american Donald Trump în afara eforturilor lor de reconciliere, la o zi după ce Kim Jong Un şi Moon Jae-in au semnat un acord în vederea ”denuclearizării” peninsulei coreene şi încheierii războiului, relatează DPA, potrivit news.ro .

”Guvernul american a arătat, în privinţa acordului nuclear (cu Iranul), că nu respectă acordurile internaţionale şi că este, astfel, de neîncredere”, a avertiat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghassemi.


Citește și : SUA : Fostul preşedinte George H.W. Bush rămâne în spital a-şi continua recuperarea

Coreea de Nord şi Coreea de Sud s-au angajat vineri, într-un summit intercoreean istoric, să continue negocieri trilaterale cu Statele Unite sau cvadripartite cu Statele Unite şi China, să încheie oficial Războiul Coreei (1950-1953), să transforme armistiţiul într-un tratat de pace şi să stabilească ”un regim permanent şi solid de pace”.

Teheranul lansează acest avertisment la o zi după ce noul şef al diplomaţiei al lui Trump, Mike Pompeo, a declarat că este ”improbabil” ca Washingtonul să rămână în acordul în dosarul nuclear iranian din 2015, în cazul în care lacune, denunţate de americani, ale textului nu sunt remediate.

Rusia a analizat şi ea negocierile intercoreene şi se declară dornică şi deschisă să participe la discuţii, a declarat sâmbătă, la Moscova, un adjunct al ministrului de Externe.

Igor Morgulov a declarat pentru agenţia rusă de presă Interfax că Grupul Celor Şase – alcătuit din Rusia, China, Statele Unite, Japonia şi cele două Corei – este cel mai bun şi fără alternativă.

Citește și : Luxemburgul solicită o dezbatere în cadrul NATO cu privire la ofensiva Turciei în Afrin

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.