Iranul înregistrează un nou record de infectări zilnice

Publicat:

Iranul a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus în decurs de 24 de ore, potrivit datelor oficiale comunicate marţi de autorităţile din această ţară, în care situaţia sanitară cauzată de pandemia de COVID-19 continuă să se agraveze, informează AFP, potrivit agerpres.

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare iraniene au înregistrat 39.019 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, care au ridicat bilanţul total al contaminărilor la 3.979.727. În acelaşi interval au fost raportate alte 378 de decese asociate COVID-19, iar numărul total al persoanelor decedate de la începutul pandemiei în Iran din cauza acestei boli a ajuns la 91.785, potrivit autorităţilor locale.


Citeşte şi: Liderul republicanilor din Senatul american s-a infectat cu Covid deşi este vaccinat

Luni, Iranul raportase deja un nou record al infectărilor zilnice: 37.819 de cazuri confirmate în 24 de ore.

Autorităţile sanitare naţionale mărturisesc că statisticile oficiale despre pandemia de COVID-19 sunt mult subevaluate.

Pe 26 iulie, această ţară depăşise pentru prima dată pragul de 30.000 de cazuri asociate variantei Delta, considerată a fi mult mai contagioasă.

Cu câteva zile mai devreme, autorităţile iraniene au închis pentru aproape o săptămână serviciile publice şi băncile din Teheran, precum şi pe cele din provincia învecinată Alborz, pentru a limita creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Luni, liderul spiritual iranian, ayatolahul Ali Khamenei, a ordonat Comitetului naţional de combatere a coronavirusului să ia “măsurile necesare” pentru a limita ceea ce Guvernul de la Teheran prezintă ca fiind “cel de-al cincilea val” al pandemiei.

Citeşte şi: POTOP în India! Cel puţin şapte oameni au murit

La fel ca multe alte ţări, Republica Islamică Iran mizează pe vaccinuri pentru a ieşi din această criză sanitară, dar campania naţională de vaccinare, lansată la începutul lunii februarie, nu avansează la fel de repede pe cât şi-ar dori autorităţile iraniene.

Peste 10,7 milioane de iranieni au primit cel puţin o primă doză de vaccin, în timp ce doar 2,8 milioane de rezidenţi au primit ambele injecţii necesare, a precizat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară. Iranul are o populaţie de aproximativ 83 de milioane de locuitori. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.