X

Iranul îşi anunţă participarea la reuniunea OCI de miercuri din Arabia Saudită

Iranul a anunţat că va participa la reuniunea Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI), cel mai mare bloc politic din lumea islamică, pentru a aborda situaţia din Gaza în contextul atacului israelian şi al cererilor de evacuare imediată a mai mult de un milion de locuitori, informează EFE.

Ministrul iranian de externe, Hosein Amir Abdolahian, şi-a confirmat duminică participarea la întâlnirea “extraordinară şi urgentă” de miercuri, în oraşul saudit Yeda, unde se află sediul organizaţiei, potrivit Iran Nuances.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Teheranul a criticat dur atacurile israeliene şi a insistat că există pericolul extinderii conflictului în regiune dacă acestea nu se opresc.

Republica Islamică Iran şi Israelul sunt duşmani declaraţi, reprezintă o ameninţare existenţială reciprocă, concurează pentru hegemonie regională şi dus un război ascuns cu atacuri cibernetice, asasinate şi sabotaje.

OCI, compusă din 57 de ţări şi care include state musulmane non-arabe, precum Iranul, Afganistanul şi Pakistanul, a condamnat deja “agresiunea împotriva Fâşiei Gaza” şi făcut Israelul responsabil de omiterea rezoluţiilor internaţionale legate de conflictul palestinian-israelian.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

De asemenea, organizaţia a respins ”cererile puterii ocupante de deplasare forţată a poporului palestinian”, referindu-se la ultimatumul de 24 de ore – care a fost apoi extins – pe care armata israeliană l-a dat pentru a evacua nordul Fâşiei Gaza.

Tags: GazaHosein Amir AbdolahianIranOCIYeda
Categorii: ExterneȘtirile zilei