Iranul neagă că ar fi atacat poziţii ale Israelului

Publicat:

Iranul a respins vineri acuzaţiile comform cărora ar fi lansat rachete către poziţii ale Israelului în Înălţimile Golan, pe care le-a numit „inventate şi fără nicio bază” cu scopul de a justifica atacurile israeliene din Siria, scrie Deutsche Welle, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi, a criticat, de asemenea, comunitatea internaţională pentru că nu a condamnat atacurile israeliene din Siria.


Citeşte şi: Fraudă cu paşapoarte în Ungaria: Washingtonul intenţionează să ridice scutirea de viză (presă)

Tăcerea comunităţii internaţionale „oferă regimului israelian undă verde pentru mai multe agresiuni care ar face regiunea instabilă şi nesigură”, a declarat el.

Comitetul de Apărare din parlamentul iranian a comunicat că forţele iraniene nu sunt responsabile pentru atacurile asupra poziţiilor israeliene.

„Aceasta este încă o minciună a regimului sionist în scopuri de propagandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului, Mohammad Nabandegani. El a negat şi că Iranul ar avea forţe militare în Siria.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel într-o postare pe Twitter ca „toate ostilităţile şi acţiunile provocatoare să înceteze”.

Ministerul de Externe al Germaniei a susţinut Israelul şi a condamnat agresiunea Iranului. Într-o postare pe Twitter, a comunicat: Atacurile iraniene „sunt o provocare serioasă pe care o condamnăm în cel mai dur mod posibil. Israel are dreptul la autoapărare”.

Citeşte şi: Franța contrează puternic SUA: Sancţiunile americane împotriva companiilor europene sunt ‘inacceptabile’

Washingtonul a vorbit despre „atacurile provocatoare ale regimului iranian”, arătându-şi susţinerea faţă de „dreptul Israelului la autoapărare”.

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU să condamne atacul Iranului şi să ceară Teheranului să îşi retragă forţele militare din Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.