Iranul, nemulţumit de eforturile europenilor pentru salvarea acordului nuclear din 2015

Publicat:

Iranul este nemulţumit de eforturile arătate până acum de Germania, Franţa şi Marea Britanie pentru a salva acordul nuclear din 2015, acuzând acest trio al UE că adoptă mai mult poziţii politice decât măsuri practice, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Până acum, europenii nu au făcut decât să discute poziţii politice, în loc să ia măsuri practice”, a spus duminică şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif.


Citește și : Israelul a închis un punct de trecere a frontierei cu Fâşia Gaza destinat pietonilor

El a mai afirmat că dacă acordul este cu adevărat un important pact de securitate pentru Uniunea Europeană, atunci aceasta ar trebui să fie pregătită să accepte costurile, a declarat Zarif pentru agenţia de presă YJC.

Iranul a acordat Uniunii Europene un termen de câteva luni pentru a rezolva lucrurile, înainte ca Teheranul să decidă cum va acţiona în privinţa acestui acord.

Dacă Iranul va rămâne sau nu în acest acord nuclear, în ciuda faptului că SUA s-au retras şi au impus noi sancţiuni, va fi decis înaintea celei de-a doua serii de represalii americane care va începe în noiembrie.

Ţările care sunt în continuare semnatare ale acordului – acest trio din UE, plus China şi Rusia – trebuie să stabilească până atunci cum vor putea asigura că unele aspecte ale acordului, în special cele financiare, vor putea fi garantate fără SUA.

Citește și : Milioane de musulmani au început duminică marele pelerinaj la Mecca

Acordul din 2015 cu Iranul urmăreşte să împiedice Teheranul să dezvolte arme nucleare în schimbul ridicării unor sancţiuni care i-au afectat economia. Partenerii rămaşi în acord au transmis în mod repetat că vor respecta înţelegerea dacă Iranul va continua să o implementeze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.