X

Iranul organizează un exerciţiu militar în nordul ţării, pe fondul ameninţărilor contra Israelului

Iranul organizează un exerciţiu militar în nordul ţării, pe fondul ameninţărilor contra Israelului

Iranul organizează un exerciţiu militar în nordul ţării, a raportat marţi agenţia de presă Mehr, pe fondul ameninţărilor Teheranului cu un răspuns sever împotriva Israelului pentru asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, pe teritoriul iranian luna trecută, relatează Reuters.

Exerciţiul era prevăzut marţi seara de la ora 19:30 până la ora 20:30 locală (16:00 – 17:00 GMT) în provincia Gilan, la Marea Caspică. El are drept scop să sporească pregătirea defensivă a forţelor navale ale armatei, a spus Mehr, citând un oficial local, potrivit stiripesurse.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Acesta este cel de-al doilea exerciţiu militar raportat în Iran în trei zile. Iranul a promis că va riposta direct împotriva Israelului pentru asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, pe 31 iulie la Teheran.

Iranul a acuzat Israelul pentru acest asasinat. Israelul nu a confirmat şi nici nu a negat implicarea sa. Marina americană a desfăşurat nave de război şi un submarin în Orientul Mijlociu pentru a consolida capacitatea de apărare israeliană.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Tags: exercitii militareIran
Externe