X

Iranul prelungeşte închiderea spaţiului său aerian

Iranul prelungeşte închiderea spaţiului său aerian

Iranul a prelungit închiderea spaţiului său aerian, aşteptându-se la represalii din partea Israelului în urma atacului său de marţi seara cu rachete balistice asupra acestei ţări pe care o consideră inamicul său declarat, relatează DPA, potrivit stiripesurse.ro.

Toate zborurile au fost anulate până joi, la ora 05:00 (0130 GMT), pentru a menţine securitatea aviatică, a raportat agenţia de ştiri de stat ISNA, citând un
purtător de cuvânt al autorităţii aviatice.

Iniţial, Iranul închisese spaţiul aerian deasupra Teheranului, anulând toate zborurile până miercuri dimineaţă, după ce marţi seara a lansat sute de rachete balistice asupra Israelului.

Iranul prelungeşte închiderea spaţiului său aerian

Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran (IRGC) – puternica ramură de elită a forţelor armate iraniene – a declarat că atacul a fost efectuat pentru a răzbuna uciderea liderului grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a şefului grupării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, şi a unui general iranian.

Trei baze aeriene israeliene şi sediul serviciului israelian de informaţii externe Mossad ar fi fost ţintele atacului cu rachete de marţi seara, potrivit Iranului.

Tags: Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran (IRGC)Iranisraelspatiu aerian
Externe