Iranul prezintă o nouă rachetă de croazieră cu rază de acţiune de 1.000 de km

Publicat:

Gardienii Revoluţiei islamice au prezentat joi o nouă rachetă de croazieră cu rază de acţiune de 1.000 de km, potrivit agenţiei de presă Sepah, citată de AFP, potrivit agerpres.

Noua rachetă “Dezful” este un model mai recent decât Zolfaghar, care avea o rază de acţiune de 700 de km, a indicat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, comandant al Forţei aerospaţiale a Gardienienilor Revoluţiei, citat de Sepah.


Citește și : Asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, un „atac premeditat” comis de „oficiali de stat din Arabia Saudită (Raportor ONU)

Iranul anunţase deja sâmbătă că a testat cu “succes” o rachetă de croazieră “Hoveizeh”, cu o rază de acţiune de peste 1.350 km, anunţul coincizând cu cea de-a 40-a aniversare a Revoluţiei islamice.

Prezentarea noii rachete joi a fost făcută joi de către Hajizadeh şi comandantul Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohamed Ali Jaafari, într-o uzină producătoare de rachete al cărei loc nu a fost dezvăluit de agenţia Sepah.

Programele balistice ale Republicii islamice îngrijorează ţările occidentale – care acuză Iranul că vrea să mărească raza de acţiune a rachetelor sale şi să destabilizeze Orientul Mijlociu – şi Israelul, inamicul declarat al Teheranului. Unii generali iranieni afirmă cu regularitate că doresc distrugerea statului israelian.

Citește și : Rusia propune SUA să distrugă lansatoarele de rachetă Mk-41 din România

Iranul repetă că programele sale de rachetă răspund unei necesităţi de securitate naţională, că ele nu au decât un scop defensiv şi că această problemă nu este negociabilă.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a ameninţase Iranul cu sancţiuni dacă acesta nu renunţă, în special, la producţia sa de rachete.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.