Iranul sare de 4 milioane de infectări cu noul coronavirus

Publicat:

Iranul a depăşit miercuri pragul de 4 milioane de infectări cu noul coronavirus, iar numărul contaminărilor confirmate în 24 de ore a atins un nou record pentru a treia zi consecutivă, pe fondul recrudescenţei epidemiei de COVID-19 în această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Republica Islamică Iran au fost înregistrate 39.357 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al persoanelor infectate la 4.019.084.


Citeşte şi: Veganii ar putea scăpa de vaccinarea obligatorie

În acelaşi interval de 24 de ore, 409 persoane au murit din cauza virusului, iar bilanţul deceselor asociate COVID-19 a ajuns în Iran la 92.194.

Miercuri a fost stabilit un nou record de infectări zilnice înregistrate în Iran, după cele stabilite în zilele de luni şi marţi.

După cum mărturisesc chiar autorităţile sanitare naţionale, statisticile oficiale legate de epidemia de COVID-19 sunt mult subevaluate.

De la sfârşitul lunii iunie, autorităţile din Iran întâmpină dificultăţi în a limita răspândirea “celui de-al cincilea val” al pandemiei, aşa cum îl numeşte Guvernul de la Teheran, stimulat de propagarea variantei Delta a noului coronavirus, care este mult mai contagioasă.

La fel ca multe alte ţări, Republica Islamică Iran mizează pe vaccinuri pentru a ieşi din această criză sanitară, dar campania naţională de vaccinare, lansată la începutul lunii februarie, nu avansează la fel de repede pe cât şi-ar dori autorităţile iraniene.

Peste 11 milioane de iranieni au primit cel puţin o primă doză de vaccin, în timp ce doar 2,8 milioane de rezidenţi au primit ambele injecţii necesare, a precizat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară. Iranul are o populaţie de aproximativ 83 de milioane de locuitori.

Citeşte şi: Două trenuri S-AU CIOCNIT în Cehia! Sunt morţi şi răniţi!

Luni, liderul spiritual iranian, ayatolahul Ali Khamenei, a ordonat Comitetului naţional de combatere a coronavirusului să ia “măsurile necesare” pentru a limita răspândirea virusului în Iran, ţara cel mai grav afectată de pandemie din Orientul Apropiat şi Mijlociu.

Miercuri, noul preşedinte al Iranului, Ebrahim Raissi, a prezidat o reuniune la care au participat coordonatorii campaniei de combatere a noului coronavirus, potrivit site-ului Preşedinţiei iraniene, realizând astfel prima lui acţiune publică după preluarea de marţi a prerogativelor sale oficiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.