Iranul şi Pakistanul au căzut la pace: ‘Nu vor lăsa terorismul să pună în pericol’ relaţiile lor

Publicat:

Iranul şi Pakistanul au căzut la pace: ‘Nu vor lăsa terorismul să pună în pericol’ relaţiile lor

Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a dat luni asigurări, în timpul unei vizite la Islamabad, că Iranul şi Pakistanul “nu vor lăsa terorismul să pună în pericol” relaţiile lor, într-un semn de detensionare a situaţiei după un recent schimb de lovituri cu rachete şi drone la graniţa dintre cele două ţări, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Datorită cooperării dintre Islamabad şi Teheran, nu vom lăsa terorismul să pună în pericol relaţiile noastre”, a declarat şeful diplomaţiei iraniene, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său pakistanez, Jalil Abbas Jilani, la Islamabad.


Citeşte şi: ATAC cu dronă în Iordania! Mai mulţi militari americani au fost ucişi şi răniţi! – Stiripesurse.md

Relaţiile dintre cei două ţări vecine s-au deteriorat brusc după ce Iranul a lansat pe 16 ianuarie un atac cu o rachetă şi o dronă împotriva unei grupări “teroriste” pe teritoriul pakistanez. Islamabadul a ripostat două zile mai târziu, ţintind la rândul său presupuse obiective teroriste din Iran.

Iranul şi Pakistanul au căzut la pace: ‘Nu vor lăsa terorismul să pună în pericol’ relaţiile lor

Conform autorităţilor, în cele două incidente din regiunea transfrontalieră Balucistan au murit 11 oameni, în majoritate femei şi copii.

Aceste lovituri reciproce au provocat îngrijorare pe plan internaţional, în momentul în care Orientul Mijlociu este zguduit de războiul dintre mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi Israel din Fâşia Gaza.

În cadrul conferinţei comune, şeful diplomaţiei pakistaneze, Jalil Abbas Jilani, a declarat că cele două ţări au decis asupra unui viitor schimb de ofiţeri de legătură.

“Am reuşit să readucem situaţia la normal într-un timp foarte scurt”, a spus el, subliniind că bunele relaţii dintre cele două ţări reprezintă “o sursă importantă de stabilitate pentru întreaga regiune”.

Iranul şi Pakistanul au căzut la pace: ‘Nu vor lăsa terorismul să pună în pericol’ relaţiile lor

După câteva zile de neînţelegeri, ambele ţări au anunţat pe 22 ianuarie că relaţiile diplomatice revin la normal, iar ministrul iranian de externe va face o vizită în Pakistan.

Sâmbăta trecută însă, mai mulţi atacatori înarmaţi au ucis nouă muncitori pakistanezi în provincia Sistan-Balucistan din sud-estul Iranului.

Cele două ţări vecine se acuză frecvent reciproc de tolerarea unor grupări rebele care lansează atacuri dincolo de frontiera comună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.