Iranul spune că a primit mesaje de la saudiţi prin intermediari. Riadul reacţionează prompt!

Publicat:

Un comunicat prin care Guvernul iranian a anunţat că Arabia Saudită i-a transmis mesaje preşedintelui iranian Hassan Rohani prin intermediul unei ţări străine este ”inexact”, potrivit ministrului de stat saudit însărcinat cu Afaceri Externe Adel al-Jubeir, relatează Reuters, potrivit news.ro.

În realitate, ”naţiuni surori au căutat să calmeze situaţia, iar noi le-am spus că poziţia regatului este în continuare să aspire la securitate şi stabilitate în regiune”, a scris marţi pe Twitter Adel al-Jubeir, referindu-se la acest comunicat de luni.


Citeşte şi: Deputaţii italieni votează pentru reducerea numărului de parlamentari

Arabia Saudită i-a tranmis mesaje lui Rohani prin intermediul unor lideri străini, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Guvernului iranian Ali Rabie, citat de agenţia oficială iraniană de presă Irna.

”Dacă Arabia Saudită caută cu adevărat să-şi schimbe comportamentul, Iranul se va felicita de acest lucru”, a declarat el.

Riadul acuză Teheranul că se află la originea atacurilor împotriva a două infrastructuri petroliere de la 14 septembrie, ceea ce Teheranul respinge.

Prinţul moştenitor Mohamed bin Salman a declarat, într-un interviu difuzat duminică de postul american CBS în emsiunea ”60 Minutes” că privilegiază mai degrabă o soluţie politică decât militară la conflictul dintre Riad şi Teheran.

Un război între cele două puteri regionale ar provoca o prăbuşire a economiei mondiale, a subliniat el.

Citeşte şi: Boris Johnson face ULTIMA ofertă Uniunii Europene

”O dezescaladare trebuie să vină din tabăra care propagă haosul prin intermediul unor acţiuni ostile în regiune”, a subliniat Jubeir.

”Noi ne-am comunicat poziţia cu privire la regimul iranian, pe care o enunţăm în continuare clar, aşa cum a făcut-o ultima oară la Adunarea Generală a ONU”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.