Iranul suspendă toate evenimentele publice şi cursurile în şcoli şi universităţi

Publicat:

Autorităţile iraniene au decis joi, după închiderea şcolilor, suspendarea de asemenea a cursurilor în universităţi şi a oricăror evenimente sportive şi culturale, precum şi limitarea adunărilor religioase din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Epidemia cu coronavirusul COVID-19 se extinde în Iran, Ministerul Sănătăţii din această ţară anunţând joi cea mai semnificativă creştere a numărului cazurilor noi, respectiv 106 cazuri confirmate, dintre care şapte decese, astfel că numărul total al persoanelor infectate în Iran a ajuns la 245, dintre care 26 au decedat.


Citește și : Ani grei de temniţă pentru milionarul care a ordonat uciderea lui Jan Kuciak. A dat o ţeapă colosală în Slovacia!

Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat că, timp de cel puţin o săptămână, evenimentele sportive sunt suspendate sau se vor desfăşura fără spectatori şi nu vor mai avea loc concerte, expoziţii şi alte evenimente, inclusiv nunţi.

Cât despre adunările religioase, o temă foarte importantă în sistemul Republicii Islamice, vor fi limitate pelerinajele şi rugăciunile de vineri.

După ce în cursul dimineţii de joi a fost anunţată închiderea temporară a şcolilor, măsura a fost între timp extinsă şi pentru universităţi şi alte centre de învăţământ, fiind amânate şi examenele de limba engleză TOEFL şi IELTS.

Străzile oraşelor iraniene sunt semipustii, la fel ca şi bazarele, în timp ce puţini oameni mai folosesc transportul public.

Citește și : 9 oameni au murit în POTOPUL din Indonezia. Ploile torenţiale NU se opresc!

Autorităţile au asigurat că liniile de fabricaţie produc masiv măşti medicinale şi dezinfectanţi, dar în unele farmacii nu se mai găsesc.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a mulţumit miercuri personalului medical pentru eforturile depuse şi şi-a exprimat speranţa că acest ”virus sinistru” va fi în final controlat şi învins.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.