Iranul va continua testele cu rachetă pentru a construi capabilităţile de apărare şi descurajare (purtător de cuvânt al armatei)

Publicat:

Iranul va continua testele cu rachete pentru a construi capabilităţile de apărare şi descurajare, a declarat un purtător de cuvânt al armatei iraniene, după unele afirmaţii ale unor responsabili americani potrivit cărora Teheranul a efectuat un nou test cu rachetă, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a condamnat sâmbătă testarea de către Iran a unei rachete balistice cu rază medie de acţiune capabilă să transporte mai multe focoase, apreciind că aceasta reprezintă o încălcare a acordului internaţional privind programul nuclear al Teheranului.


Citește și : Erdogan cere Arabiei Saudite să extrădeze suspecţii în cazul Khashoggi

“Testele cu rachete … sunt efectuate pentru apărarea ţării şi descurajare şi vom continua acest lucru”, a declarat generalul Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al forţelor armate iraniene, citat de către agenţia de presă Tasnim. El nu a confirmat sau negat faptul că Iranul a efectuat un nou test cu rachetă.

Totodată, SUA ”au dezvăluit” joi noi arme prezentate drept ”dovezi ale proliferării rachetelor iraniene” şi au avertizat în legătură cu ”ameninţarea” crescândă pe care o reprezintă, în opinia Washingtonului, Iranul în Orientul Mijlociu, notează AFP.

De la baza militară Anacostia din Washington, reprezentantul special al diplomaţiei americane pentru Iran, Brian Hook, a ţinut o conferinţă de presă în mijlocul mai multor arme, acolo unde guvernul american a prezentat deja în urmă cu aproape un an resturile unei rachete iraniene trase, potrivit lui, de către rebelii houthi din Yemen asupra Arabiei Saudite.

Citește și : Franța: Reuniunea excepţională convocată de Macron pe tema protestelor „Vestelor galbene” s-a încheiat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.