X

Irina Vlah: „Se fac presiuni pentru a nu fi admisă în cursa electorală”

Irina Vlah: „Se fac presiuni pentru a nu fi admisă în cursa electorală”

Irina Vlah, care și-a anunțat intenția de a candida independent la funcția de președinte al Republicii Moldova, susține că în ultima perioadă primește constant mesaje ce indică frica regimului față de candidatura sa.

Vlah a declarat într-un briefing de presă la IPN că există scenarii pentru neadmiterea sa în cursa electorală, sugerând că vor fi exercitate presiuni pentru a împiedica înregistrarea sa ca și candidat oficial. Ea a anunțat că va solicita sprijinul observatorilor, atât locali, cât și internaționali, pentru a monitoriza atent procesul de examinare a documentelor și listelor de semnături pe care le va depune la Comisia Electorală Centrală.

„De abuzurile guvernării eu mă pot apăra doar pe două căi: mizând pe corectitudinea observatorilor, în special a celor străini, și pe sprijinul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Vlah, avertizând guvernarea să nu submineze democrația.

Vlah a mai afirmat că a fost urmărită de colaboratori ai organelor speciale, susținând că aceștia ar furniza informații eronate presei afiliate guvernării, cu scopul de a o denigra. De asemenea, ea a menționat că asupra industriei publicității și a tipografiilor se exercită presiuni pentru a refuza colaborarea cu ea.

„Pentru mine nu există o mândrie mai mare decât să fiu dușmanul numărul 1 al regimului care a sărăcit oamenii și a distrus țara”, a concluzionat Irina Vlah.

Tags: alegeriIrina Vlah
Categorii: PoliticăȘtirile zilei