X

Irina Vlah, sfaturi pentru viitorul bașcan al Găgăuziei: Dialogul cu Guvernul sub conducerea PAS nu va fi ușor

Bașcanul în exercițiu Irina Vlah și-a rezumat munca efectuată în cei patru ani de mandat printr-o postare pe rețelele de socializare. Aceasta a asigurat locuitorii regiunii că „va continua să se dedice unui proiect politic care ar putea avea succes”. Totodată, Vlah l-a avertizat pe bașcanul ales că „dialogul cu Guvernul sub conducerea PAS nu va fi ușor”, dar „compromisul, diplomația și înțelepciunea trebuie să o însoțească” în toate, potrivit newsmaker.md.

Irina Vlah le-a mulțumit găgăuzilor pentru că au susținut-o în timpul celor două mandate ale ei ca bașcan. totodată, ea s-a arătat recunăscătoare pentru sprijin și partenerilor externi.

Citește și : Nemerenco: Nu avem nicio intenție să închidem spitalele

„Sunt bucuroasă să realizez că de-a lungul anilor am reușit să deschidem Găgăuzia către lumea exterioară la 360 de grade. Ne-am întărit prietenia cu partenerii tradiționali și ne-am făcut noi prieteni pe scena internațională. Locuitorii Găgăuziei apreciază foarte mult sprijinul și investițiile pe care Turcia, Uniunea Europeană, Statele Unite, România, Azerbaidjan, Federația Rusă, Turkmenistan și alte țări le implementează în prezent în regiunea noastră”, a spus Vlah.

De asemenea, Vlah și-a exprimat speranța că noul bașcan Evghenia Guțul va continua „proiectele minunate” pe care le-a început. Totodată, bașcanul în exercițiu a avut și un sfat pentru Guțul.

„Vreau să spun câteva cuvinte echipei bașcanului ales. Dialogul cu guvernul central sub conducerea PAS nu va fi ușor. Dar compromisul, diplomația și înțelepciunea ar trebui să te însoțească încă din primul minut în care preiei mandatul. Comportamentul politic înțelept vă va ajuta să faceți față dificultăților. Prin urmare, construiți întotdeauna un dialog și căutați un compromis, așa cum am făcut noi”, i-a recomandat Vlah.

Mai mult, Irina Vlah a anunțat că își va continua cariera politică.

Citește și : Ana Revenco, prima reacţie după demisie

„Fără a trăda interesele poporului găgăuz, făcând tot posibilul pentru integrarea lor la nivel național, cred că acum aș putea aduce beneficii și poporului moldovenesc, pe care îl respect, care ne-a acceptat și ne-a împărtășit de mulți ani soarta, depășind multe dificultăți împreună. Mă voi dedica unui singur proiect politic. El poate avea succes doar datorită sprijinului vostru. Mai multe detalii voi oferi mai târziu”, a adăugat Vlah.

Amintim că inaugurarea noului bașcan al Autonomiei Găgăuze va avea loc pe 19 iulie.

Tags: başcanEvghenia GuţulIrina Vlah
Categorii: Politică